Trăim într-o epocă hibrid în care adaptabilitatea a urcat pe primele locuri la nivel de importanță atât pe plan personal, cât și profesional. Dacă acum câțiva ani mediul de lucru era ancorat într-o rutină clar definită prin prezența fizică a angajaților în companiile unde lucrau, azi, marea majoritate a firmelor din industriile în care prezența fizică nu afectează în mod deosebit productivitatea, sunt nevoite să jongleze între lucrul la birou și cel de acasă. În domeniul producției, în schimb, mediile de lucru au trebuit readaptate și regândite, în multe cazuri asistând chiar la o tehnologizare masivă.
Iar toate aceste schimbări afectează, în primul rând angajatul prin inducerea unui stres suplimentar cauzat de inconstanță, nesiguranță și incertitudine. Dacă acum câțiva ani lucrurile erau relativ simple, iar lumea se trezea, mergea la lucru, se întorcea acasă, azi, sunt tot mai dese momentele în care lucrurile și planurile se schimbă de la o zi la alta și, în multe cazuri, nu mai știm ce ne va aduce ziua de mâine. La asta adăugăm presiunea sarcinilor profesionale zilnice, a deadline-urilor, a mediului de lucru peste care vin galopant problemele personale pe care toată lumea le are și așa ne rezultă o societate încruntată, închisă în stres și burnout care duce, inevitabil, la o neproductivitate în masă.
Rolul antreprenorilor este azi mai greu decât oricând
De la business la business, știm și observăm cât de dureros este, în mod special, sentimentul de neputință. Rolul nostru de antreprenori, CEOs sau recruteri este să ne asigurăm că echipele cu care lucrăm au toate elementele necesare pentru a putea funcționa optim. Să ne îngrijim ca cei care lucrează zilnic, cot la cot cu noi, pentru bunăstarea companiei noastre au parte de un mediu de lucru plăcut, lipsit de stres, proceduri și instrumente clare de lucru, beneficii extraprofesionale, sănătate și bună dispoziție. E o luptă continuă în care ne străduim să le oferim tuturor ingredientele necesare pentru productivitate. Iar aceste sarcini devin din ce în ce mai complicate atunci când locul în care ne desfășurăm activitatea este plin de „dezavantaje”.
Mediul de lucru poate rezolva mare parte din problemă
De la culoarea pereților din birouri și până la modelul scaunelor ergonomice pe care angajații își petrec minim 8 ore zilnic timpul, toate contează. Sala de jocuri, sala de mese, băile, colegii, fiecare dintre acestea joacă un rol important în bunăstarea echipei. Iar la toate acestea se adaugă și activitățile extra pe care le organizezi pentru angajații tăi. De la workshopuri la team buildinguri sau sesiuni zilnice de gaming, toate contează. Astfel de detalii sunt cele care îi scot pe angajați din plictis și îi încarcă cu energie și creativitate.
Influența aromaterapiei în business
Deja știm că anumite parfumuri afectează starea de spirit, reduc stresul, cresc încrederea în sine și, implicit, și performanța fizică și cognitivă. De fapt, un miros plăcut poate crește productivitatea cu 10%, iar dacă îl și simțim într-un cadru relaxant, în timpul unei activități plăcute, el poate stimula creșterea motivației cu până la 40%. De aceea e important ca în activitățile pe care le organizezi cu echipa ta să incluzi și o parte… olfactivă.
Tu ce activități extraprofesionale organizezi cu echipa ta?
Sfatul nostru este să le stimulezi simțurile. Pentru că ele sunt cele care dictează starea de spirit și, implicit, calitatea muncii. Să faci asta prin activități care stimulează văzul, auzul, simțul tactil, mirosul. Prin activități care să declanșeze emoție, pentru că emoția, la nivelul ei de bază, afectează, la rândul ei, comportamentul. De exemplu, mirosurile plăcute, asociate cu amintiri frumoase, cresc fericirea, motivația și inspirația. Iar toate acestea, la un loc, influențează în mod direct performanța la locul de muncă. Nu întâmplător se spune că un angajat fericit este un angajat productiv.
Atelierele Corporate Sana Candles deschid calea spre productivitate
Iar această remarcă o spunem după ce am experimentat astfel de activități cu firme din diverse industrii, mici și mari. Astfel de activități sunt primite cu entuziasm de angajați în special pentru că sunt un altfel de workshop sau team building în care lumea doar socializează și participă la activități clasice de cunoaștere și apropiere între colegi. Este o activitate care, pe lângă faptul că relaxează, dezvoltă creativitatea, stimulează simțurile, îmbunătățește starea de spirit și, la final, colegii tăi vor rămâne și cu o amintire utilă, o lumânare parfumată pe care să o folosească la birou pentru productivitate sau acasă pentru relaxare.
Nu contează când le oferi colegilor experiențe plăcute. Important e ca ele să existe
Indiferent că vrei să organizezi ceva deosebit de „ziua firmei”, de Sărbători sau într-o simplă zi de joi în care să le oferi colegilor tăi un moment de socializare și relaxare, Atelierele Corporate Sana Candles sunt un bun prilej pentru orice companie de a-i angrena pe angajați într-o activitate plăcută și educativă. În cadrul atelierelor, fiecare participant va crea de la zero una sau mai multe lumânări, prin diferite tehnici, urmând ca produsele finale să le rămână cadou.
Asta pentru că lumânările, în sinea lor, sunt mai mult decât un simplu gest de a turna ceară și parfum într-un recipient. Realizarea unei lumânări parfumate implică emoție, dedicare, zâmbet și entuziasm. Creația ei declanșează apropiere, apreciere și motivație. Iar în final, ca un bonus, vine bucuria de a experimenta relaxarea emanată de o lumânare făurită cu mâinile tale.
Cum poți beneficia și tu de Atelierele Corporate?
Pentru că vorbim despre activități personalizate pe compania ta, detaliile specifice le vom putea discuta telefonic sau prin e-mail. Ce trebuie să cunoști de pe acum, însă, este că:
- Organizăm ateliere de creat lumânări la sediile noastre din Cluj-Napoca și București
- La cerere, ne putem deplasa direct la tine la sediu
- Durata medie a unui atelier este de 2 ore, însă poate varia în funcție de numărul de participanți și activitățile pe care le vom realiza prin comun acord prealabil.
- Poți alege ce parfumuri și recipiente să aducem cu noi, în funcție de „personalitatea” companiei tale.
- Fiecare atelier va conține o parte de introducere în conceptul lumânărilor parfumate, unde explicăm ingredientele, procesul de producție și informațiile cu privire la utilizarea în siguranță a lumânărilor.
- Numărul minim de participanți este de 10 persoane.
Moda team building-urilor la cabană a trecut. Azi, activitățile care inspiră implică stimularea simțurilor și provocarea creativității
Contactează-ne la numărul de telefon: +40 734 311 921 sau pe e-mail office@sana-candles.ro și hai să ne adaptăm împreună la noua Realitate de business.
Lasă un răspuns